Wat is een WordPress thema?

CT-marketing

WordPress werkt met zogeheten thema’s, maar wat zijn thema’s eigenlijk? En waarom heb je een thema nodig?

In dit artikel wordt het je allemaal uitgelegd.

Een thema bestaat uit meerdere bestanden, .php bestanden (voor de structuur van je website), .css-bestanden (voor de styling van je website) maar ook afbeeldingen kunnen in een thema zitten, die bestanden samen zorgen dat er een basis website zichtbaar wordt op jouw WordPress installatie.

Met deze basis website kun je dan eenvoudig aan de slag om alle elementen hierin aan te passen naar jouw eigen wensen of huisstijl.

Waar kan ik WordPress thema’s vinden?

Er zijn zowel gratis thema’s beschikbaar als zogeheten Premium thema’s, de gratis thema’s kun je direct vanuit je WordPress dashboard installeren. Ga nadat je bent ingelogd op je website naar: Weergave > Thema’s en dan zie je bovenaan de pagina de optie om een thema toe te voegen.

Thema's

Premium thema’s kun je kopen op speciale marktplaatsen zoals: ThemeForest bijvoorbeeld. Deze thema’s kosten vaak zo rond de €50 euro en je hebt met deze thema’s meer mogelijkheden dan bij de gratis thema’s en vaak krijg je ook support wanneer je een premium thema koopt.

Thema’s aanpassen

Je kunt WordPress thema’s geheel aanpassen, denk dan aan:

De lay-out van je pagina’s.

De kleuren.

De fonts (lettertypes).

Afbeeldingen wijzigen.

Extra functionaliteiten toevoegen d.m.v. plugins.

Ook kun je de .php bestanden wijzigen zodat je een custom website kan maken, dit is echter niet aan te raden voor beginners. Dus schakel hier een pro voor in.

Deze post delen:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Ontdek nog meer handleidingen:

Hulp nodig met je website?

Laat het ons weten, wij helpen je graag.

closeup